Najprościej z gotowego ciasta francuskiego. Szybkie, proste i smaczne. W dodatku świetna zabawa z dzieckiem.
Ciasto francuskie po wyjęciu z lodówki musi poleżeć ok. 10min. Następnie rozkładamy jeden kawałek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wycinamy kształt choinki. Smarujemy dżemem lub nutellą.
Kładziemy drugi kawałek ciasta i przycinamy go na kształt choinki, która jest na spodzie. Nacinamy choinkę tworząc jakby gałązki.
Kładziemy drugi kawałek ciasta i przycinamy go na kształt choinki, która jest na spodzie. Nacinamy choinkę tworząc jakby gałązki.
Smacznego 😄
Super juz dawno chciałam taka zrobić
OdpowiedzUsuńTo koniecznie zrób :D Pyyyycha! :)
UsuńSuper juz dawno chciałam taka zrobić
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na to!
OdpowiedzUsuńTo inicjatywa mojego męża! :) On wiedzie prym w gotowaniu u nas w domu :D
UsuńSuper Mąż! U mnie jest podobnie ;)
UsuńSuper! Tacy mężowie to prawdziwe skarby :D
UsuńOch. Wspaniała sprawa.
OdpowiedzUsuńTo prawda, u nas w dodatku bardzo czekoladowa :D
UsuńTa choinka przewija mi się w wielu miejscach. Muszę sama w końcu spróbować ją zrobić.
OdpowiedzUsuńTa moja? ;) Ja się nie natknęłam, a chętnie bym zobaczyła jak wyszła komuś innemu :D Pokaż jak zrobisz :)
UsuńSuper pomysł i fajny efekt. Lubię jeść takie "wydziwienia" kulinarne, a jeśli to jest z nutella to musi być pyszne. :D
OdpowiedzUsuńPyszne! :D Też uwielbiam różne "dziwne" rzeczy i nietypowe łączenie smaków. Tutaj miało to przypominać w smaku croissant'a z czekoladą. Specjalnie dla synka, który je uwielbia :)
UsuńŚwietna alternatywa dla tradycyjnego makowca!
OdpowiedzUsuńZ makiem nie próbowałam, ale.. to by było na pewno ciekawe :)
UsuńWygląda ślicznie i nie jest megaskomplikowana :-) Fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńA smakuje jeszcze lepiej niż wygląda :D
UsuńWygląda bardzo oryginalnie i ciekawie! :) Super pomysł!
OdpowiedzUsuńFakt, wygląda nietypowo :D
UsuńUwielbiam takie kulinarne pomysły. :)
OdpowiedzUsuńJa też :D
UsuńTeż robiłam ją w tym roku! Jest super!
OdpowiedzUsuńFajnie :D To prawda i tyle zabawy przy jej robieniu :)
UsuńRobiłam na święta coś takiego i jeszcze rogaliki były pyszne :)
OdpowiedzUsuńooo na pewno :D Właśnie miało rogaliki przypominać w smaku, syn mój je uwielbia :)
UsuńBardzo ciekawy pomysł wykorzystania francuskiego. Uwielbiam takie niekonwencjonalne podejście i kulinarne eksperymenty! :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Eksperymentował mąż :)
UsuńSuper alternatywa dla makowca :)
OdpowiedzUsuńTo jest świetny pomysł! W kolejne święta zrobimy z makiem :) albo może wcześniej.. ;)
Usuń